Suikervrije fruitijsjes

Wie kent nog de Frambololly? In Friesland vrijwel iedereen. Daarbuiten alleen als je veel in de provincie kwam in die tijd; in mijn geval de jaren 60 en 70. Dat ijsje is me altijd bijgebleven, zo lekker was dat. En elke Fries die ik aanspreek beaamt dat.

Zelf was ik meer en meer van puur en ongezoet en omdat ik wel van ijs houd ben ik zelf wat gaan knutselen. Tot een vriendin die een Fish&Chips heeft zei: Als jij die gaat maken, dan ga ik ze verkopen. En zo is het balletje gaan rollen. Verder testen, recepten uitproberen, machines kopen om de zaak snel te vriezen, en mallen om meer te maken in één keer. Zo heb ik 3 jaar gewerkt op kleine schaal. Mensen laten kennis maken met dit nieuwe ijsje en laten proeven dat het niet nodig is om een ijsje te maken met talloze ingrediënten als E-nummers, concentraten en suikers om toch een heerlijke lekkernij te krijgen.

More
Watermeloen
Mango
Sinaas
Framboos